Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tofu z trawą cytrynową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tofu 600 g
mielona trawa cytrynowa 1 szczypta
papryczka chili 1 łyzeczka
czosnek 2 zabki
cukier kryształ 2 łyzeczki
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
olej roślinny 2 łyzki
natka kolendry 3 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Tofu z trawą cytrynową

Odsącz tofu i potnij na 5 cm plastry, ponownie odsącz każdy z nich na papierze kuchennym. W misce zmieszaj trawę cytrynową, chili, czosnek, cukier, sól i pieprz. Posyp miksturą każdą stronę plastrów tofu.

Rozgrzej duża patelnie na średnio-dużym ogniu. Dodaj olej i smaż plastry tofu z każdej strony 3 minuty albo aż zbrązowieją i staną się chrupiące.

Posyp kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak