Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tofu smażone z warzywami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tofu twarde 180 g
sok z cytryny 1/2 szt
ząbki czosnku 1 szt
szalotka 2 szt
imbir wielkości kciuka
seler naciowy 3 gałązki
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 8-10 szt
marchew 2 szt
cukinia 1 szt
sól
Przyprawa curry orientalna Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tofu smażone z warzywami

Tofu odsączamy z zalewy, kroimy w kostki o wymiarach około 1cm x 1cm. Seler i paprykę kroimy w plasterki, marchew, cukinie i paprykę w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju koksowego i przesmażamy przetarty czosnek i imbir oraz posiekaną szalotkę. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy tofu i przesmażamy aż się zezłoci. Dodajemy marchew i kontynuujemy smażenie aż marchew zmięknie. Dodajemy resztę warzyw i przesmażamy do miękkości. Doprawiamy solą, curry i czarnym pieprzem. Serwujemy posypane świeżą bazylią lub kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 19.04.2017 11:20
Na pewno smaczna propozycja!
AZgotuj 19.04.2017 09:40
pyszne aromatyczne danie:)
Ania321 19.04.2017 00:25
apetyczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak