Przepis i sposób przygotowania na: toffik
Białka ubić na pianę utrwalić cukrem następnie dodać żółtka. Gdy wszystko się połączy dodać olej a następnie przesiane obydwie mąki z proszkiem i kakao całość delikatnie wymieszać. Piec 25 minut w temp.180.
Biszkopt jasny
Białka ubić na pianę utrwalić cukrem następnie dodać żółtka. Gdy wszystko się połączy dodać olej a następnie przesiane obydwie mąki z proszkiem całość delikatnie wymieszać. Piec 25 minut w temp.180.
Masa z czekolady
Zagotować wodę rozpuścić w niej dwie galaretki następnie do jeszcze ciepłej galaretki dodać dwie białe czekolady mieszać żeby się rozpuściła. Odstawić do ostygnięcia. Następnie ubić kremówkę gdy zacznie gęstnieć dodać masę. Utrzeć na pulchną masę.
Masa krówkowa
Pół kostki miękkiego masła utrzeć na puch następnie dodać małymi porcjami gotową masę kajmakową.
Przełożenie ciasta
Biszkopt ciemny - masa z czekolady - biszkopt jasny - masa krówkowa - ubita kremówka z rozpuszczoną żelatyną. - posypać startą czekoladą