Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu z wiśniówką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Boszkopt ciemny 1 szt
serek mascarpone 350 g
kremówka 250 ml
kawa 1/2 szklanki
wiśniówka 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu z wiśniówką

Ciasto wykorzystałam wykładając kawałkami dno naczynia, skropiłam je mocną kawą i wiśniówką
.
Śmietankę ubiłam z dwoma łyżkami cukru-pudru. Serek zmiksowałam z łyżką tegoż, dodawałam miksując śmietankę, aż się wszystko połączyło na gładka masę. Położyłam na cieście połowę masy serowej, dałam pokruszoną resztę ciasta, skropiłam jak wyżej i dałam resztę masy. Posypałam kakao, ozdobiłam wisienkami z alkoholu i wstawiłam na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 27.12.2013 17:46
pyszny deserek
misia53 26.12.2012 15:54
temu nie można się oprzeć
pacpaw 27.09.2012 22:33
taki alkohol domowy świetnie uzupełnia smak tiramisu
Rafał10 29.08.2012 16:38
ale teraz nabrałam ochoty na taki deserek :)
stokrotka 29.08.2012 13:39
ale super deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak