Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu wg Banditki

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser mascarpone 500 gram
śmietana 30% 500 ml
biszkopty podłużne 340 gram
kawa 250 ml
likier amaretto 8 łyżek
kakao
czekolada gorzka
cukier puder 6 łyżek
śmietan fix 3 szt
wanilia

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu wg Banditki

Zaparzyć kawę espresso, schłodzić ją i dodać do niej likier amaretto.
Przygotować płaskie naczynie na tiramisu, wyłożyć folią aluminiową.
Śmietanę ubić ze smietan-fixami i dodać cukier puder oraz mascarpone oraz szczyptę wanilii.
Następnie maczać biszkopty w kawie i likierze, krótko, i układać jeden obok drugiego w naczyniu, następnie na biszkopty wyłożyć połowę masy śmietanowo-serowej, można wyrównać taką łopatką do tortów, świetna jest. Potem posypać kakao i startą na wiórki gorzką czekoladą. Następnie układać drugą warstwę biszkoptów nasączonych kawą i likierem, na to kolejna warstwa masy, posypać obficie kakao i wiórkami czekolady. wstawić na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 18.01.2012 20:57
boski deser:)
Emilia21 06.01.2012 10:46
mmmm
Emilia21 06.01.2012 10:46
mmmm
JUSTYNA61 27.11.2011 19:32
już jestem głodna...
Bartolomeo 25.10.2011 09:31
wszamałbym takie ciacho!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak