Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu w pucharkach

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 250 g
żółtko jajek 3 szt
cukier drobny 3 łyżki
mocna kawa 1/2 szkl.
kakao do posypania
amaretto 3 łyżki
biszkopty podłużne 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu w pucharkach

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę,dodać mascarpone i 1 łyżkę likieru amaretto,wymieszać.

Zimną kawę wymieszać z resztą amaretto,namoczyć biszkopty (pocięte na pół) i ułożyć jedną warstwę w pucharkach. Część masy wyłożyć na biszkopty,ułożyć drugą warstwę z biszkoptów i nałożyć resztę masy. Po 3 kawałki biszkoptów wetknąć pionowo w pucharki. Wstawić do lodówki co najmniej na 4 godziny,musi być mocno schłodzone. Po wyjęciu z lodówki wierzch deseru mocno oprószamy kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 15.01.2014 14:51
pyszne bardzo lubię
Mniam 15.01.2014 12:33
Przepyszny deser! Lubię takie porcjowane w pucharkach.
Renataj 14.01.2014 22:22
Lubię takie deserki.
patryska76 14.01.2014 21:51
Coś co uwielbiam ;-)
IwonaDD 14.01.2014 21:26
takie pyszności o tej porze zobaczyć.. ach, jak dobrze, że nie mam w lodówce serka maskarpone....
Małgorzata106 14.01.2014 21:09
przepyszny deser
Renata9 14.01.2014 20:52
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak