Tiramisu truskawkowe

Tiramisu truskawkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek mascarpone

    25 dag
  • żółtko jajek

    4 szt
  • śmietana 30%

    22 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Tiramisu truskawkowe

Składniki:
- 25 dag serka mascarpone
- 4 żółtka
-7 łyżek cukru pudru
- 22 dag śmietany 30%
- ½ kg mrożonych truskawek
- ½ paczki biszkoptów
- kawa rozpuszczalna

Wykonanie:
Zaparz szklankę mocnej kawy, ostudź. Truskawki rozmroź, zmiksuj. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem, stopniowo dodawaj serek mascarpone. Dodaj ubitą śmietanę, wymieszaj.
Ostudzoną kawą nasącz biszkopty, ułóż na dnie kieliszków. Wyłóż masę serową, a potem mus truskawkowy. Udekoruj bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat