Tiramisu Przemcia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 sztuk
  • mąka pszenna

    5 łyżek
  • cukier

    5 łyżek
  • kawa rozpuszczalna

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z 5 jajek, 5 łyżek mąki pszennej, 1 łyżki maki ziemniaczanej, 1 łyżki proszku do pieczenia i 5 łyżek cukru piekę w 180 stopniach biszkopt (ok 30 minut). Po upieczeniu ciasto kroję na pół i sączę je rozpuszczoną w szklance wody kawą rozpuszczalną. Drugą część biszkopta nawilżam w rumie. W międzyczasie przygotowuję również masę Tiramisu do ciasta (na mleku). Przygotowanym kremem przekładam ciasto. Część kremu rozsmarowuje na wierzch. Całe ciasto posypuje kakaem i odkładam do lodówki na kilka godzin. Polecam!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (34)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 19.07.2017 00:41
bardzo smaczne :-)
mufinka79 17.09.2013 12:55
A krem jak przygotowany, bo to tylko przepis na biszkopt, a krem?
Róża1 26.08.2013 22:33
przepyszne ciacho!!!!
Kuchareczka2 11.05.2013 20:01
bardzo smaczne
Jastinka 13.02.2013 09:37
świetne
Margo1 26.12.2012 11:13
świetne ciacho
Margo1 26.12.2012 11:13
świetne ciacho
misia53 23.08.2012 10:35
No proszę , kazda wersja tiramisu okazuje się świetna
ewaa 04.08.2012 20:38
super!
Magula 03.08.2012 10:28
fajne ciacho Przemcio zrobił

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat