Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu na śmietanie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty podłużne 1 opakowanie
śmietana 30% 500 ml
cukier puder 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
woda 0,5 szklanki
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
amaretto 3 kieliszki
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu na śmietanie

Kroki postępowania

1
Przygotować żelatynę jak podano na opakowaniu. Odstawić do lekkiego ostudzenia. Wodę podgrzać,wlać amaretto, wsypać kawę i wymieszać, ostudzić.
Krok 1 - Tiramisu na śmietanie foto
2
Maczać w likierze biszkopty i kłaść na dnie formy. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i ostudzoną żelatynę.
Krok 2 - Tiramisu na śmietanie foto
3
Połowę wyłożyć na biszkopty.
Krok 3 - Tiramisu na śmietanie foto
4
Następnie znów na warstwie śmietany ułożyć maczane w likierze biszkopty i wyłożyć na nich pozostałość śmietany. Całość posypać kakao. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Smacznego.
Krok 4 - Tiramisu na śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 18.05.2015 10:43
jakie fajne ciacho do kawy
Ewelina1991 18.05.2015 08:19
fajne i smaczne tiramisu
Krystyna32 18.05.2015 07:31
ale pyszności :)
mirosława4 17.05.2015 22:29
bardzo smaczny deser
Łukasz15 17.05.2015 22:27
Bardzo dobre
Katarzyna59 17.05.2015 21:38
rewelacyjne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak