Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu dla dzieci

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe na 3 warstwy
budyń waniliowy 2 op.
serek mascarpone 350 g
mleko 2 szkl.
cukier puder do smaku
kakao do posypania
sok jabłkowy 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu dla dzieci

Budyń rozpuścić w pół szklanki mleka i wlać do pozostałego , które zaczyna wrzeć. Mieszać do zgęstnienia, a następnie nakryć i pozostawić do ostygnięcia. Schłodzić w lodówce.

Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem dodając po trochę zimnego budyniu. Gotowy krem podzielić na połowę.

Blaszkę wyłożyć folią aluminiową albo papierem do pieczenia.

Na spodzie ułożyć warstwę biszkoptów moczowych w soku jabłkowym.
Rozsmarować porcję kremu i ułożyć drugą warstwę biszkoptów namoczonych w soku jabłkowym.
Rozłożyć resztę kremu i ułożyć ostatnią warstwę biszkoptów nasaczonych sokiem jabłkowym.
Całość posypać kakao.

Blaszkę nakryć folią spożywczą i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 30.01.2017 11:32
Też bardzo lubię
ewelinapac 30.01.2017 09:33
moja córcia uwielbia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak