Tiramisu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • cukier

    10 g
  • cukier puder

    10 g
  • serek mascarpone

    500 g
  • amaretto

    100 ml
  • kawa rozpuszczalna

    200 ml
  • biszkopty podłużne

    16-18 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oddzielamy białko od żółtek, do oddzielnych miseczek, Następnie ucieramy żółtka z cukrem pudrem aż zbieleją. Dodajemy serek Mascarpone i Amaretto. Ubijamy białko z cukrem zwykłym na sztywną masę, następnie dodajemy do utartych żółtek i serka Mascarpone. Tak powstałą masę szprycujemy na dno pucharków, i układamy na niej namoczony w kawie biszkopt, i następnie szprycujemy masę i znów biszkopcik, i wykańczamy do pełna masą. Tak zrobione pucharki wkładamy do lodówki i zostawiamy na około godzinę, przed podaniem posypać kakao.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof42 05.03.2011 15:44
słodkości
Joanna/AAAsiAAA9 28.05.2010 17:03
kiedys zribil ale sie nie udal

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat