Tiramisu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty podłużne

    2 opakowania
  • kakao

    1/2 szkl
  • śmietana 30%

    0,5 l
  • serek mascarpone

    250 g
  • cukier puder

    3 łyzki
  • kawa rozpuszczalna

    2 łyzki
  • miód

    1 łyżeczka
  • wrzątek

    1 szkl
  • likier amaretto

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawę zalewamy szklanką wrzątku, dodajemy miód, likier i odstawiamy do przestudzenia. Mascarpone miksujemy na gładką masę. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, pod sam koniec dodajemy mascarpone i cukier puder. Tortownicę 24 cm wyścielamy papierem do pieczenia wykładamy biszkopty nasączone w kawie. Następnie wykładamy połowę masy śmietanowej i oprószamy połową kakao. Na kremie rozkładamy resztę nasączonych biszkoptów i resztę masy śmietanowej. Wierzch posypujemy kakao i wkładamy na 2 godziny do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat