Tilapia z pesto z roszponki z kawałkami pomidora

Tilapia z pesto z roszponki z kawałkami pomidora

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tilapia

    3 szt
  • roszponka

    1 garść
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1/2
  • pomidor

    1/2
  • sól

  • pieprz cytrynowy

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

  • bułka tarta

    5 łyżek
  • mąka pszenna

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tilapia z pesto z roszponki z kawałkami pomidora foto
Cebulę i czosnek obieramy . Czosnek Czosnek drobno siekamy , cebulę kroimy w kostkę .
Krok 2 - Tilapia z pesto z roszponki z kawałkami pomidora foto
Na patelni rozgrzewamy olej , smażymy cebulę wraz z czosnkiem przez 2-3 minuty . Roszponkę pluczemy , osuszamy i ddoajemy do cebuli , smażymy kolejne 2-3 minuty . Zestawiamy z ognia , przestudzamy i miksujemy blenderem .
Krok 3 - Tilapia z pesto z roszponki z kawałkami pomidora foto
Zmiksowaną roszponkę z powrotem wlewamy na patelnię .
Pomidora myjemy , wycieramy i kroimy w kostkę , dodajemy do pesto , smażymy 2-3 minuty .
Krok 4 - Tilapia z pesto z roszponki z kawałkami pomidora foto
Rybę rozmrażamy , skrapiamy sokiem z cytryny , solimy i nacieramy pieprzem cytrynowym .Obtaczamy w jajku i w panierce z mąki i bułki tartej . Smażymy na złoto z obu stron .
Krok 5 - Tilapia z pesto z roszponki z kawałkami pomidora foto
Usmażoną rybę podajemy polaną pesto z roszponki .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smaczna_B

28.01.2014 17:18
po raz kolejny"WYŁAZI" , że z wykształceniem to ty jesteś na bakier

SmacznaPyza

25.01.2014 19:07
po raz kolejny wyłazi, że nie znasz znaczenia nazw potraw więc nazywasz swoje nieadekwatnie do składu....

teresa18

25.01.2014 18:13
Pysznosci:-)

patryska76

25.01.2014 17:57
Pyszna rybka ;-)

Jusiaa

25.01.2014 17:47
Wygląda bardzo smakowicie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat