Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tilapia z papają

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z tilapii 400 g
papaja 1/2
masło 1/2 kostki
miód 1 łyżeczka
limonka
papryka żółta
sól
pieprz
curry

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia z papają

Filety oczyścić z łusek, umyć i osuszyć. Następnie natrzeć solą, pieprzem i odrobiną curry. Limonkę przekroić na pół i jedną częścią skropić filety i odstawić je do lodówki.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i przekroić na cztery paski.
Papaję obrać ze skóry, usunąć pestki (odłożyć je) pokroić w długie paski o szerokości 2 cm.
Filety odsączyć i na każdy filet w poprzek nałożyć paprykę i papaję. Zawinąć filet i spiąć wykałaczką. Resztę papai drobno posiekać.
Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło i smażyć z obu stron 6 minut
pod przykryciem. Wyjąć roladki a do pozostałego masła dodać miód, posiekany miąższ papai, pestki papai oraz sok z drugiej połówki limonki. Razem wszystko dobrze wymieszać i chwilę
pogotować.
Takim sosem polać na talerzu roladki rybne podane z tagliatelle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak