Tilapia z papają

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z tilapii

    400 g
  • papaja

    1/2
  • masło

    1/2 kostki
  • miód

    1 łyżeczka
  • limonka

  • papryka żółta

  • sól

  • pieprz

  • curry

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety oczyścić z łusek, umyć i osuszyć. Następnie natrzeć solą, pieprzem i odrobiną curry. Limonkę przekroić na pół i jedną częścią skropić filety i odstawić je do lodówki.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i przekroić na cztery paski.
Papaję obrać ze skóry, usunąć pestki (odłożyć je) pokroić w długie paski o szerokości 2 cm.
Filety odsączyć i na każdy filet w poprzek nałożyć paprykę i papaję. Zawinąć filet i spiąć wykałaczką. Resztę papai drobno posiekać.
Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło i smażyć z obu stron 6 minut
pod przykryciem. Wyjąć roladki a do pozostałego masła dodać miód, posiekany miąższ papai, pestki papai oraz sok z drugiej połówki limonki. Razem wszystko dobrze wymieszać i chwilę
pogotować.
Takim sosem polać na talerzu roladki rybne podane z tagliatelle.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat