Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tilapia na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z tilapi 5 filetów
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
m?ka do panierowania
jajko 1 sztuka
bu?ka tarta do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia na ostro

Kroki postępowania

1
Ryb? p?uczemy i skrapiamy sokiem z cytryny.
Krok 1 - Tilapia na ostro foto
2
Nastepnie przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Krok 2 - Tilapia na ostro foto
3
Filety panierujemy w m?ce.
Krok 3 - Tilapia na ostro foto
4
A nastepnie w roztrzepanym jajku.
Krok 4 - Tilapia na ostro foto
5
I w bu?ce tartej sma?ymy na rozgrzanym oleju na z?oty kolor.
Krok 5 - Tilapia na ostro foto
6
wyjmujemy na papierowy r?cznik aby obs?czyc z t?uszczu, podajemy na cieplo lub zimno.
Krok 6 - Tilapia na ostro foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 06.09.2012 19:33
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak