Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tilapia czerwona duszona z cytryną i pietruszką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tilapia 1 czerwona
cytryna 1 mała
natka pietruszki mały pęczek
cebula 1 mała
Sól ziołowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia czerwona duszona z cytryną i pietruszką

Kroki postępowania

1
Rybę oczyścić z łusek (jeśli je posiada) i dokładnie umyć wewnątrz i na zewnątrz, osuszyć skórę papierowym ręcznikiem.
Wnętrze posypać kolorowym pieprzem oraz solą ziołową.
Krok 1 - Tilapia czerwona duszona z cytryną i pietruszką foto
2
Do wnętrza włożyć całe gałazki natki pietruszki, plastry wyszorowanej cytryny, plasterki cebuli.
Wszystko posypać dodatkowo pieprzem.
Krok 2 - Tilapia czerwona duszona z cytryną i pietruszką foto
3
Tak przygotowaną rybkę posypać dookoła przyprawami i włożyć do rękawa foliowego.
Włożyć do lodówki na 1-2 godziny - w tym czasie ryba przejdzie zapachem cytryny i pietruszki.
Krok 3 - Tilapia czerwona duszona z cytryną i pietruszką foto
4
Włożyć do bardzo gorącego piekarnika na 20-30 minut lub do mikrofalówki na 15 minut przy mocy 650-700W.
Krok 4 - Tilapia czerwona duszona z cytryną i pietruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 20.06.2013 00:45
dobra rybka
Habibi 25.04.2013 08:01
Rybka wychodzi bardzo delikatna i niezwykle aromatyczna - pięknie pachnie zwłaszcza cytryną :)
Katarzyna/kate1980 15.04.2013 20:25
bardzo fajny przepis
Konczi 15.04.2013 13:15
bardzo lubie takie rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak