Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Thot man pla – TAJSKIE KOTLECIKI RYBNE

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 300 g
groszek zielony 100 g
pasta curry 1 łyzka
sos rybny 1 łyzeczka
jajko 1 szt
mąka kukurydziana 2 łyzki
liść kafiru 4 szt
cukier 1 łyzka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki
olej do smażenia 200 ml

Porada

** Śmiało można użyć groszku mrożonego! ** Liście kafiru można zastąpić skórką z limonki

Przepis i sposób przygotowania na: Thot man pla – TAJSKIE KOTLECIKI RYBNE

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Rybę myjemy, oczyszczamy, drobniutko siekamy.

Groszek podgotowujemy.

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą siekamy, a następnie miksujemy, a z masy formujemy niewielkie kotleciki ( jeśli masa nie będzie chciała się kleić dodajemy jeszcze troszkę bułki tartej ).

Smażymy na rumiano i podajemy gorące.

Smacznego!

Ps. świetnym dodatek jest lekka sałatka i słodki sos chili!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 19.04.2015 21:48
Bardzo apetyczne
wwwiolka 19.04.2015 20:01
Bardzo fajny przepis.
gosia561 19.04.2015 15:31
ciekawie doprawione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak