Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wołowina
350 g chudej -
sos meksykański
1 słoik -
pomidor
1 szt -
awokado
1 szt -
sok z cytryny
1 łyzeczk -
jogurt naturalny
1 łyka -
oliwa
1 do smażenia -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
nachos
1 op -
fasola
1/2 puszki
Sposób przygotowania
W międzyczasie możemy przygotować guacamole: awokado obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Z pomidora usuwamy gniazdo nasienne i również drobno kroimy. W miseczce mieszamy awokado z pomidorem, skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy jogurt naturalny. Wszystko dokładnie mieszamy.
Gdy mięso będzie już miękkie, zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy wodę. Następnie na patelnię wlewamy sos meksykański (dodajemy też opcjonalnie czerwoną fasolę), dokładnie mieszamy i chwilę wszystko razem podgrzewamy.
Gotowe chili podajemy z chipsami nachos i guacamole.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się