Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Terrina z wędzonego śledzia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek śmietankowy 150 gram
posiekany koperek 2 łyżki
posiekany szczypior 2 łyżki
prażone ziarna słonecznika 4 łyżki
łosoś wędzony plastry 400 gram
ser kozi 60 (miękki)

Przepis i sposób przygotowania na: Terrina z wędzonego śledzia

Przygotować farsz: wszystkie składniki (bez łososia) połączyć ze sobą, by utworzyły jednolitą masę. Przyprawić pieprzem. Wąską foremkę wyłożyć folią spożywczą. Układać na zmianę plastry łososia i warstwę farszu, aż do wyczerpania składników. Wstawić do lodówki na minimum godzinę. Schłodzoną terrinę podawać pokrojoną w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

puellae90 26.12.2011 15:26
na pewno bardzo dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak