Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

terrina z kaczki z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kaczki 40dag
podgardle wieprzowe 40dag
jajko 2
rodzynki 10dag
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2łyżeczki
masło do formy

Przepis i sposób przygotowania na: terrina z kaczki z rodzynkami

Kaczkę i podgardle posiekać w sporą kostkę,wymieszać z jajkami,rodzynkami,doprawiając solą,pieprzem i gałką,aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.Prostokątną formę wyłożoną folię aluminiową,dokładnie posmarowaną masłem,wypełnić farszem,przykryć terrinę z góry folią.Piec 1godz. 40min w 180stopniC.Podawać na zimno udekorowaną winogronami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 23.04.2011 12:21
Podoba mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak