Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tempura ciasto

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 100 gram
czosnek 1 ząbek
szczypta soli
woda gazowana 100 (zimna)
woda zimna 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tempura ciasto

Wszystkie składniki (mąkę, wodę, sól i przeciśnięty czosnek) wkładamy do miski i miksujemy na gładka masę. Masa powinna mieć lekko lejącą konsystencję (jeżeli jest zbyt gęsta dodajemy lodowatej wody). Ważne aby woda była bardzo zimna, można ją wcześniej schłodzić w lodówce. Ciasto nalezy szybko użyć, i w miarę potrzeby dorabiać. W tak przygotowanym ciście moczymy warzywa, owoce morze i mięso a następnie smażymy w głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak