Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tęczowy tort

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód: razy 3
mąka pszenna 2 szkl
olej 1 szkl
cukier 1 szkl
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
barwniki spożywcze
tłuszcz do formy
śmietana 30% 3 x 400 g
cukier puder do smaku
barwniki spożywcze
śmietanfix 3 szt
brzoskwinie 2 szt
banan 2 szt
kiwi 2 szt
sok brzoskwiniowy

Przepis i sposób przygotowania na: tęczowy tort

Z podanych składników wyrobiłam ciasto na spód. Dodałam barwnik spożywczy. Ciasto wylałam na blachę (tą co jest wewnątrz piekarnika) wysmarowaną tłuszczem i upiekłam. W 180 stopniach około 25-30 minut. Upiekłam 3 takie spody z różnymi barwnikami.

Ubiłam osobno każdą śmietanę z dodatkiem cukru pudu, śmietanfixu i barwnika spożywczego.

Owoce umyłam, każde pokroiłam w drobna kostkę.

Na każdy spód skrapiałam sokiem brzoskwiniowym, potem kładłam kolorową śmietanę i jeden rodzaj pokrojonych owoców. Przekładałam kolejnym spodem, śmietaną i owocami.

Przed podaniem schłodziłam.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 07.12.2012 14:21
apetyczny
bursztynek 08.11.2012 20:27
Już od dawna kusi mnie tęczowy tort, choć znałam inną jego wersję, ale Twoja mi się bardzo podoba
luki1984 07.11.2012 12:56
super!!!
luki1984 07.11.2012 12:56
super!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak