Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowy sernik na zimno z truskawkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały półtłusty 1 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
truskawki 1/2 kg
galaretka truskawkowa 2 szt
cukier puder 4 łyżki
barwnik spożywczy czerwony
zielony barwnik
śmietana 30% 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowy sernik na zimno z truskawkami

Śmietanę 30 % chłodzimy następnie ubijamy ją . Pod koniec ubijania dodajemy 4 łyżki cukru pudru . Ser ja użyłam waniliowego z wiaderka , pomału dodajemy do ubitej śmietany miksując na wolnych obrotach. 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczamy w 50 ml gorącej wody . Mieszamy i pomału wlewamy do masy serowej zwiększając na chwile obroty . Masę dzielimy na 3 części do jednej dodajemy odrobinę czerwonego barwnika do drugiej niebieskiego. Masę białą kładziemy do tortownicy na nią masę niebieska , potem czerwona . Po położeniu każdej masy lekko mieszamy łyżą aby kolory połączyły się , przeszły na siebie. 2 galaretki truskawkowe zalewamy 3 szklankami gorącej wody , studzimy. Kiedy masa serowa zgęstnieje nakładamy truskawki. Zalewamy galaretka i odkładamy sernik do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 29.03.2016 17:57
To moje ulubione ciasto
Futka 29.03.2016 14:53
Bajeczny serniczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak