Tęczowe bezy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    10 sztuk
  • cukier puder

    5 łyżek
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • barwniki spożywcze

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na bardzo sztywną pianę. Powoli dodawać cukier i na koniec sok z cytryny. Tytkę posmarować od wewnątrz barwnikami i wyciskać bezy. Piec około 3-4 godzin w temperaturze około 100 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata61 04.11.2012 10:20
super!
mikrusiak 02.01.2012 11:40
ale fajowe :)
dwa pokoje z kuchnią 02.01.2012 11:25
ale kolorki :)
Monika111 02.01.2012 10:38
o łał! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat