Tęczowa pianka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretki

    3
  • woda gorąca

    3 szklanki
  • mleko skondensowane niesłodzone

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie

Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie w trzech osobnych szklankach. Odstawiamy do wystygnięcia. Dobrze schłodzone mleko skondensowane miksujemy na najwyższych obrotach miksera do momentu uzyskania gęstej piany. Następnie pianę dzielimy na trzy równe części, przekładając do osobnych miseczek. Każdą z nich miksujemy z zimną, ale jeszcze płynną galaretką. Galaretki wlewamy cienką strużką stale miksując. Na środek tortownicy wykładamy po parę łyżek każdego koloru, jeden na drugim tak, aby utworzyła się zebra. Deser chłodzimy w lodówce parę godzin lub całą noc, aż całkowicie stężeje.

Na spód tortownicy można wyłożyć biszkopty lub herbatniki.

Smacznego.
Pola_kuchniaupoli
Mleko skondensowane przed ubijaniem przez chwilę można schłodzić w zamrażarce

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 03.04.2017 21:42
fajny deser
Ola1984 03.04.2017 16:03
Pysznie wygląda :)
Franciszek 03.04.2017 11:49
super pomysł na deser
mirosława4 03.04.2017 09:51
dawno nie jadłam
Wafelek2601 03.04.2017 09:36
Aż chce się spróbować
jan_mag 03.04.2017 09:28
wygląda pysznie
Motorek 03.04.2017 09:27
fajny deser
Justi2401 03.04.2017 09:18
Prosty, a pyszny deser :)
Krystyna32 03.04.2017 08:23
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat