Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowa delikatna pianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty
galaretka truskawkowa 1 szt
galaretka rubinowa 1 szt
galaretka szafirowa 1 szt
mleko zagęszczone niesłodzone 450 ml
kakao 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowa delikatna pianka

Kroki postępowania

1
Każdą galaretkę rozpuszczamy w osobnej miseczce w 1 szklance wody. Zostawiamy je do lekkiego stężenia.
Krok 1 - Tęczowa delikatna pianka foto
2
Odmierzamy 150 ml mleka zagęszczonego i miksujemy je 3 minuty na najwyższych obrotach.
Krok 2 - Tęczowa delikatna pianka foto
3
Następnie powoli dolewamy tężejącą galaretkę i nadal miksujemy 3 minuty.
Krok 3 - Tęczowa delikatna pianka foto
4
W dużej blaszce do pieczenia układamy biszkopty. Gotową piankę wylewamy na biszkopty i wstawiamy blaszkę do lodówki.
Krok 4 - Tęczowa delikatna pianka foto
5
Po 10 minutach czynność powtarzamy z kolejną porcją mleka (150 ml) i drugą galaretką. Gotową piankę wylewamy na pierwszą warstwę i ponownie wkładamy do lodówki do stężenia.
Krok 5 - Tęczowa delikatna pianka foto
6
Po 10 minutach w ten sam sposób przygotowujemy trzecią galaretkę.
Krok 6 - Tęczowa delikatna pianka foto
7
Wierzch pianki dekorujemy kakao i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Krok 7 - Tęczowa delikatna pianka foto
8
Bardzo delikatna i wprost rozpływająca się w ustach pianka. Szybka do przygotowania jak i do skonsumowania. Migiem znika ze stołu :)
Krok 8 - Tęczowa delikatna pianka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak