tęcza

tęcza

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • śmietana kremówka

    0,6 litra
  • GALARETKI DOWOLNE

    2 sztuki
  • GALARETKI DOWOLNE

    2 sztuki
  • GALARETKI DOWOLNE

    3 sztuki
  • cukier

    2 łyżki
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania tęcza

Kroki postępowania

Krok 1 - tęcza foto
Rozpuszczamy galaretki u mnie były to do ptasiego mleczka 2 niebieskie i 2 cytrynowe. Rozpuszczamy w 2 szklankach wody (2 galaretki 2 szklanki wody). Na wierzch wybrałam 3 galaretki truskawkowe, które rozpuszczamy w 3 szklankach wody.
Krok 2 - tęcza foto
Śmietanę ubijamy z cukrami. Ubitą śmietanę dzielimy na 2 części :)
Krok 3 - tęcza foto
Do jednej dodajemy zimną galaretkę żółtą
Krok 4 - tęcza foto
A do drugiej dodajemy zimną galaretkę niebieską
Krok 5 - tęcza foto
Lejemy na przemian galaretki kilka razy przełożyć lać na środek jedną warstwę na drugą i rosmarowujemy na całą blachę zalewamy czerwoną tężejącą galaretką.
Krok 6 - tęcza foto
A o to efekt końcowy :)
SMACZNEGO :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Bernadeta1 19.10.2012 20:30
bardzo pyszne ciasto
MagdaXXX 19.08.2012 10:10
super
monika1968 08.06.2012 19:27
mogę dodać inne ale z innymi kolorami
joanna43 08.06.2012 07:58
szkoda, że zdjęcia takiej jakości bo nie widać dokładnie efektu :(
Ewa6274879 22.05.2012 14:01
kolorowy zawrót głowy ;)
Betka 20.05.2012 22:02
pycha;)
Robert10 06.05.2012 15:49
cudne
Dorian 04.05.2012 09:15
sliczny deserek
Papryczka 29.04.2012 19:35
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat