Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
1,5 kubka -
masło
110 g zimnego -
woda
2 łyżki lodowatej -
sól
-
cebula dymka ze szczypiorkiem
8 sztuk -
kapusta kiszona
200 g -
rozmaryn
1 łyżeczka drobno posiekanego -
czosnek
2 ząbki -
sok jabłkowy
1 kubek -
sól
-
wino czerwone wytrawne
50 ml -
oliwa
2 łyżki -
Pieprz czarny mielony Prymat
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Na patelni na oliwie z oliwek lekko podsmażyć cebulkę pokrojoną w krążki, czosnek w plasterki i rozmaryn, następnie dodać kapustę kiszoną, doprawić solą i pieprzem. Podsmażać razem około 10 min na małym ogniu. Po tym czasie zalać sokiem jabłkowym i dusić pod przykryciem 20 minut.
Po tym czasie zdjąć pokrywkę, dolać wina i poczekać aż płyny całkowicie odparują co jakiś czas mieszając aby nie przypaliło się od spodu.
Zdjąć z ognia i poczekać aż farsz ostygnie.
Komentarze (12)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (2)