Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatatr z polędwicy jelenia

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
sól do smaku
cebula 1
polędwica 50 z jelenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tatatr z polędwicy jelenia

Kroki postępowania

1
Polędwicę z jelenia mielimy w maszynce do mielenia mięsa 3 razy. Przyprawiamy solą. Moczymy ręce i wyrabiamy masę.
Krok 1 - Tatatr z polędwicy jelenia foto
2
Bierzemy część mięsa i formujemy owalną kulę z wgłębieniem w środku.
Krok 2 - Tatatr z polędwicy jelenia foto
3
W wgłębienie wbijamy jajko.
Krok 3 - Tatatr z polędwicy jelenia foto
4
Ogórki i cebulę kroimy w kosteczkę. Potem obsypujemy mielone mięso dookoła.
Krok 4 - Tatatr z polędwicy jelenia foto
5
Smacznego.
Krok 5 - Tatatr z polędwicy jelenia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.07.2013 07:18
jeszcze nigdy nie jadłam, super
Łukasz15 05.07.2013 06:40
super jedzonko
adelajda 04.06.2013 20:13
nigdy takiego nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak