Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar ze śledzia z zielonym puree

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

śledzie matjas 2 sztuka
ogórek kiszony 2 sztuka
sól i pieprz
groszek zielony 6 łyżka

Sos

śmietana 18 proc 2 łyżka
chrzan 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar ze śledzia z zielonym puree

Matjasy moczymy przez minimum 3 godziny w wodzie, co jakiś czas zmieniając, łatwo poznać, gdy woda robi się dosyć mętna. Po tym czasie powinny złagodnieć.

Śledzie kroimy w drobną kostkę i przekładamy do salaterki, to samo czynimy z ogórkami kiszonymi. Na końcu blendujemy groszek i wykładamy na talerz. Następnie doprawiamy śledzia z ogórkiem i kładziemy na zielone puree. Opcjonalnie można podawać z sosem chrzanowo-śmietanowym dla przełamania smaku, który robimy mieszając chrzan ze śmietaną w odpowiedniej proporcji. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Programistapogodzinach 29.12.2015 20:11
Dziękuję :)
sliwka 29.12.2015 14:00
Fajny przepis;))
gosia56 29.12.2015 09:51
na pewno pyszne;)
Programistapogodzinach 29.12.2015 08:49
Myślę że na pewno:)
Krzysztof15 29.12.2015 08:26
wygląda apetycznie
Łukasz15 28.12.2015 23:15
Bardzo smaczny
mysza620 28.12.2015 23:08
bardzo fajne, przepis przyda się na sylwestra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak