Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar ze śledzia podawany z rukolą i warzywam

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe 4 szt
cebula 1 szt
cebula czerwona 1 szt
ogórki kiszone 3 szt
rukola 10 szt
cytryna 1 szt
oliwa 50 ml
sól, pieprz do smaku 1 szczypta
papryka czerwona 1 szt
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar ze śledzia podawany z rukolą i warzywam

Oczyszczone filety śledziowe dokładnie myjemy osuszamy, następnie kroimy w drobną kostkę. Pokrojone śledzie wkładamy do miski. Cebulę białą kroimy w podobną kosteczkę jak śledzie, dodajemy do śledzi dokładnie mieszamy. Całość skrapiamy oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, Doprawiamy do smaku pieprzem, solą
Paprykę rozkroić na pół, oczyścić z nasion i białych włókien, skórki pokroić w drobną kostkę.
Cebulę i ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę.
Śledzie wymieszać ogórkami, wymieszać.
Z masy warzywno-śledziowej, uformować (nie)wielkie porcje.
Podanie
Na talerzu formujemy niewielki dowolny kształt, dekorujemy jajkiem na twardo, rukolą cebulką czerwoną, świeżymi ziołami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak