Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar ze śledzia po węgiersku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapary 1 łyżka
papryka marynowana 1
cebula 1
oliwki czarne 1 łyżka
miód naturalny 1 łyżka
musztarda ostra 1 łyżka
pasta pomidorowa 2 łyżki
podgrzybki 5 marynowane
ogórek 2 sztuki
matijasy 3 sztuki
jajko ugotowane na twardo 2
Papryka ostra mielona Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar ze śledzia po węgiersku

Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę, śledzie trochę grubiej (ok. pół centymetra). Składniki sosu: miód, musztardę, paste pomidorową, pieprz czarny i paprykę ostrą mieszamy w odrębnym naczyniu i dodajemy do pokrojonych składników. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy poza lodówką na godzinę. Po upłynięciu czasu wsadzamy do lodówki na pół godziny i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 22.12.2012 21:39
Taki tatar to zjadłabym z wielką chęcią:)
adelajda 22.12.2012 21:20
wow !! przygotuję na wigilię !
TEtalicha 22.12.2012 21:19
rewelacja, sama skusilaby sie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak