Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
żółtko jajek
4 szt -
cebula
1 szt -
kapary
30 g -
korniszony
80 g -
sos sojowy
-
sól
-
rostbef wołowy
600 g
Przepis i sposób przygotowania Tatar z wołowiny
Mięso wymieszać z 3 łyżkami oliwy, uformować 4 okrągłe porcje, w środku każdej zrobić wgłębienie. Ułożyć mięso na talerzykach, we wgłębieniach umieścić po 1 surowym żółtku, a wokoło rozłożyć posiekane kalmary, korniszony i cebulkę. Razem z tatarem podawać na stół oliwę, sos sojowy, sól, pieprz do doprawienia potrawy.
Komentarze (0)