Tatar z wołowiny

Tatar z wołowiny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    4 szt
  • cebula

    1 szt
  • kapary

    30 g
  • korniszony

    80 g
  • sos sojowy

  • sól

  • rostbef wołowy

    600 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Tatar z wołowiny

Mięso uskrobać lub posiekać. Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać, sparzyć wrzątkiem, odcisnąć. Kapary i korniszony posiekać.
Mięso wymieszać z 3 łyżkami oliwy, uformować 4 okrągłe porcje, w środku każdej zrobić wgłębienie. Ułożyć mięso na talerzykach, we wgłębieniach umieścić po 1 surowym żółtku, a wokoło rozłożyć posiekane kalmary, korniszony i cebulkę. Razem z tatarem podawać na stół oliwę, sos sojowy, sól, pieprz do doprawienia potrawy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat