Tatar z wołowiny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jaja

    4 szt
  • cebula

    1 szt
  • kapary

    30 g
  • korniszony

    80 g
  • sos sojowy

  • sól

  • rostbef wołowy

    600 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso uskrobać lub posiekać. Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać, sparzyć wrzątkiem, odcisnąć. Kapary i korniszony posiekać.
Mięso wymieszać z 3 łyżkami oliwy, uformować 4 okrągłe porcje, w środku każdej zrobić wgłębienie. Ułożyć mięso na talerzykach, we wgłębieniach umieścić po 1 surowym żółtku, a wokoło rozłożyć posiekane kalmary, korniszony i cebulkę. Razem z tatarem podawać na stół oliwę, sos sojowy, sól, pieprz do doprawienia potrawy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat