Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z wędzonych ryb Tomka Jakubiaka .*.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzonego pstrąga 80 g
wędzonej makreli 80 g
wędzonej siei lub sielawy 80 g
cebula 1 mała
świeży chrzan 1 kawałek
jabłko 1 szt
oliwa 1 łyżka
sok z jednej cytryny
posiekanej natki pietruszki 1 łyżka
ciemnego pieczywa kilka kromek
masła 2 łyżki
czosnku 1 ząbek
ogórki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z wędzonych ryb Tomka Jakubiaka .*.

Tomek Jakubiak poleca:
Pstrąga, makrelę i sielawę drobno posiekanej i wrzuć do miski. Do ryb dodaj posiekanego ogórka, cebulę, tarty chrzan, jabłko i czosnek. Dodaj oliwę, natkę pietruszki i sok z cytryny. Wymieszaj z solą i pieprzem. Na środku talerza ułóż na liściu sałaty tatara. Na patelni na małym ogniu rozgrzej masło, dodaj posiekany ząbek czosnku i natkę pietruszki, po czym przesmaż na tym kromki chleba. Kromki podawaj do tatara.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 04.01.2014 12:59
Ciekawe połączenie smaków
Jadwiga/Jaga85 10.12.2013 12:32
Super przepis!!
Joannasz3190 10.12.2013 11:14
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak