Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Tatar z wędzonych ryb Tomka Jakubiaka .*.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzonego pstrąga
80 g
wędzonej makreli
80 g
wędzonej siei lub sielawy
80 g
cebula
1 mała
świeży chrzan
1 kawałek
jabłko
1 szt
oliwa
1 łyżka
sok z jednej cytryny
posiekanej natki pietruszki
1 łyżka
ciemnego pieczywa
kilka kromek
masła
2 łyżki
czosnku
1 ząbek
ogórki
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z wędzonych ryb Tomka Jakubiaka .*.

Tomek Jakubiak poleca:
Pstrąga, makrelę i sielawę drobno posiekanej i wrzuć do miski. Do ryb dodaj posiekanego ogórka, cebulę, tarty chrzan, jabłko i czosnek. Dodaj oliwę, natkę pietruszki i sok z cytryny. Wymieszaj z solą i pieprzem. Na środku talerza ułóż na liściu sałaty tatara. Na patelni na małym ogniu rozgrzej masło, dodaj posiekany ząbek czosnku i natkę pietruszki, po czym przesmaż na tym kromki chleba. Kromki podawaj do tatara.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 04.01.2014 12:59
Ciekawe połączenie smaków
Jadwiga/Jaga85 10.12.2013 12:32
Super przepis!!
Joannasz3190 10.12.2013 11:14
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak