Tatar z wędzonego łososia i awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony plastry

    200 g
  • awokado

    1 szt
  • sok z cytryny

    1/2 szt
  • świeży posiekany koper

    2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tatar z wędzonego łososia i awokado foto
Łososia drobno posiekać, wymieszać z posiekanym koperkiem, skropić sokiem z cytryny, doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Tatar z wędzonego łososia i awokado foto
Awokado pokroić drobną kosteczkę i również skropić sokiem z cytryny.
Krok 3 - Tatar z wędzonego łososia i awokado foto
W metalowej obręczy układać na przemian warstwami: łosoś, awokado.
Linka2107
Tatar na bazie wędzonego łososia, awokado i świeżego koperku. Idealna przystawka dla fanów tatara w nowoczesnej, zdrowej wersji oraz świetny jako imprezowa przekąska.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 26.09.2016 22:04
i smak i wykonanie- perfekcyjne!
KORAL 21.02.2016 00:46
Super........
Poison1988 16.02.2016 08:19
aż ślinka leci - pyszny :)
wyattearp 15.02.2016 17:06
pysznie wygląda
Motorek 15.02.2016 15:00
wygląda apetycznie
ilka01 15.02.2016 13:17
pyszotka...
bertpvd 15.02.2016 13:12
pięknie podany, smaczny tatar :)
Aleksandra/Olcia 15.02.2016 11:02
wspaniała przystawka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat