Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z wędzonego łososia
Kapary,ogórki i grzybki kroimy w taką samą kostkę jak łosoia i dorzucamy do niego.
Cebulkę obieramy,drobno siekamy i przelewamy gotującą się wodą,odstawiamy do wystudzenia a następnie dodajemy do łososia.
Dodajemy sok z cytryny,oliwę z oliwek,koperek,pieprz i wszastko razem mieszamy ( przed dodaniem soli należy wcześniej spróbować ponieważ łosoś jest dość słony )
Całość odstawiamy do lodówki na minimum 30-40 min.
Przygotowujemy sos:
Wszastkie składniki dokładnie meszamy razem,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Odstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Schłodzonego tatara nakładamy na talerzyk ( ja użyłam specjalnej foremki )
1-2 łyżki sosu dajemy na tatara.
Podajemy z pieczywem.
Smacznego.