Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z wędzonego łososia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś wędzony 1 opakowanie
jajko 1 szt
ogórek konserwowy 1 szt
pomidory suszone Smak 4 szt
oliwa 1 łyżka
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
bagietka kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z wędzonego łososia

Łososia wędzonego wyjąć z opakowania i pokroić w drobną kosteczkę. Jajko ugotować na twardo, pokroić w kosteczkę i dodać do łososia. Ogórka konserwowanego oraz pomidory suszone również pokroić w drobną kostkę i dodać do reszty. Do miski wlać oliwę, doprawić solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Wszystko wymieszać i włożyć do filiżanki, tak by konsystencja została w całości umieszczona w środku. Filiżankę ułożyć na talerzu i ostukując ją, pozostawić zawartość na talerzu w ciekawej formie. Podawać z bagietką z masłem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak