Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z tuńczykiem i z zielonymi oliwkami

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 sztuk
oliwki zielone 10 sztuk
musztarda 1 łyżka
oliwa 2 łyżka
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 10 sztuk
ocet 1 łyżka
ogórek 1 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z tuńczykiem i z zielonymi oliwkami

Użyłam: oliwki zielone bez pestek, puszka tuńczyka w oliwie.Siekamy składniki i układamy warstwami w obręczy. Róbmy malutkie przystawki. Da nich przygotujcie sos: musztarda, ocet biały, olej rzepakowy, kilka ziarenek zielonego pieprzu. Można wykorzystać do sosu oliwę z puszki tuńczyka.

Jeśli to możliwe to zastąpcie puszkę mięsa surowym.
Z podanych składników można zrobić: jeden spory tatar lub 2 średnie lub 4-5 sztuk maleńkich. Wszytko zależy od wielkości obręczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 28.02.2013 13:36
rewelacyjna
manaika 30.12.2012 16:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak