Tatar z sardynką

Tatar z sardynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    500 gram
  • cebula biała

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • sól do smaku

    10 gram
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sardynki z puszki

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwicę wołową siekam, lub mielę w maszynce do mięsa, dodaję sól i pieprz do smaku.

Cebulę białą, czerwoną i ogórki siekam w drobną kostkę.

Dodaję do smaku żółtko (opcjonalnie) oraz sardynki z puszki. Tatar z sardynką był podawany w Warszawie w czasach przedwojennych.

Wszystkie składniki mieszam ze sobą i wcinam :)

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jumper123 21.09.2015 14:08
uwielbiam tatara ale z sardynką jeszcze nie jadłem
Anna169Hosz 21.09.2015 12:44
Pyszny tatar... pożyczam pomysł na sardynkę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat