Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z sardynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 500 gram
cebula biała 1 szt
cebula czerwona 1 szt
ogórek kiszony 2 szt
sól do smaku 10 gram
Pieprz czarny mielony Prymat
sardynki z puszki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z sardynką

Polędwicę wołową siekam, lub mielę w maszynce do mięsa, dodaję sól i pieprz do smaku.

Cebulę białą, czerwoną i ogórki siekam w drobną kostkę.

Dodaję do smaku żółtko (opcjonalnie) oraz sardynki z puszki. Tatar z sardynką był podawany w Warszawie w czasach przedwojennych.

Wszystkie składniki mieszam ze sobą i wcinam :)

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jumper123 21.09.2015 14:08
uwielbiam tatara ale z sardynką jeszcze nie jadłem
Anna169Hosz 21.09.2015 12:44
Pyszny tatar... pożyczam pomysł na sardynkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak