Tatar z pstrąga po grecku ze smażonymi rodzynkami

Tatar z pstrąga po grecku ze smażonymi rodzynkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • pstrąg wędzony

    130 g
  • ogórki konserwowe

    2 szt.
  • oliwki czarne Smak

    10 szt.
  • cebula czerwona

    1 mała szt.
  • rodzynki

    3 łyżki
  • oliwa

Do smaku

  • oregano

    1,5 łyżeczki
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Tatar z pstrąga po grecku ze smażonymi rodzynkami

Kroki postępowania

Krok 1 - Tatar z pstrąga po grecku ze smażonymi rodzynkami foto
Propozycja na lekki i aromatyczny tatar z wędzonego pstrąga w greckim wydaniu, podawany ze smażonymi rodzynkami.

PRZYGOTOWANIE:

Na początku przygotowujemy warzywa. Ogórki konserwowe, czarne oliwki i czerwoną cebulkę kroimy w bardzo drobną kostkę.
Krok 2 - Tatar z pstrąga po grecku ze smażonymi rodzynkami foto
Wędzonego pstrąga pozbawiamy ewentualnych ości i również kroimy w drobną kostkę.

Tak przygotowaną rybę przekładamy do miseczki i skrapiamy ją sokiem z cytryny, dodajemy wcześniej pokrojone warzywa, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 1,5 łyżeczki oregano, szczyptę soli morskiej i świeżo zmielony pieprz. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy dla dobrego połączenia smaków i aromatów.
Krok 3 - Tatar z pstrąga po grecku ze smażonymi rodzynkami foto
Rodzynki parzymy wrzątkiem i podsmażamy je na patelni delikatnie wysmarowanej oliwą z oliwek.

Gotowy tatar przekładamy na talerze i podajemy go z ciepłymi rodzynkami.

Życzę smacznego! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

foczka-ks 22.10.2015 10:43
z rodzynkami to fajny dodatek
Ada-Gaba 13.04.2015 20:28
wygląda super
VioletoweKucharzenie 02.04.2015 12:29
wygląda rewelacyjnie!
Wiktoria29 01.04.2015 21:29
fajnie podana sałatka z ciekawym połączeniem składników
caralajna 01.04.2015 18:51
ciekawe danie w ciekawej formie
ada.la 01.04.2015 18:27
wygląda super
IZABELA29 01.04.2015 16:19
fajnusia sałątka
agogo2 01.04.2015 14:55
wspaniale danie
Wacław 01.04.2015 14:33
danie wręcz doskonałe ;-)
miodunka 01.04.2015 14:10
pyszne musi być i pięknie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat