Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
pstrąg wędzony
130 g -
ogórki konserwowe
2 szt. -
oliwki czarne Smak
10 szt. -
cebula czerwona
1 mała szt. -
rodzynki
3 łyżki -
oliwa
Do smaku
-
oregano
1,5 łyżeczki -
Pieprz czarny Prymat w młynku
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
sok z cytryny
Przepis i sposób przygotowania Tatar z pstrąga po grecku ze smażonymi rodzynkami
Kroki postępowania

PRZYGOTOWANIE:
Na początku przygotowujemy warzywa. Ogórki konserwowe, czarne oliwki i czerwoną cebulkę kroimy w bardzo drobną kostkę.

Tak przygotowaną rybę przekładamy do miseczki i skrapiamy ją sokiem z cytryny, dodajemy wcześniej pokrojone warzywa, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 1,5 łyżeczki oregano, szczyptę soli morskiej i świeżo zmielony pieprz. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy dla dobrego połączenia smaków i aromatów.

Gotowy tatar przekładamy na talerze i podajemy go z ciepłymi rodzynkami.
Życzę smacznego! :)
Komentarze (13)
Załaduj więcej komentarzy (3)