Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z polędwicy wołowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 300 gr
żółtko jajek 1 szt
ogórki konserwowe 2 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
musztarda 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z polędwicy wołowej

Mięso opłukać osuszyć zmielić na maszynce do mięsa.
Do mięsa dodać pieprz ,sól ,musztardę oraz płynną przyprawę do smaku wszystko dokładnie wymieszać.
Mięso uformować w środku zrobić wgłębienie gdzie wbić żółtko.
Korniszony i cebule pokroić w drobną kostkę ułożyć dokoła tatara.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.02.2017 21:36
Dobry tatar.
Bożena Matuszczyk 07.02.2017 12:47
Pyszne i kuszące.;)
gosia56 07.02.2017 11:46
na pewno pyszny bardzo dawno nie jadłam takiego;)
MarysiaB 07.02.2017 10:17
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak