Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z łososiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 100 gram
ogórek kiszony 1 sztuka
pieczarki marynowane 5 grzybków
oliwki zielone 4 sztuki
oliwa
Pieprz czarny mielony Prymat
cytryna do dekoracji
natka pietruszki do dekoracji

Porada

Tak przygotowany możemy przetrzymywać ok 2 dni. Ja jednak przygotowuje go bezpośrednio przed spożyciem.

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z łososiem

Kroki postępowania

1
Łososia kroimy w drobną kostkę.
Krok 1 - Tatar z łososiem foto
2
Ogórka kroimy w kostkę.
Krok 2 - Tatar z łososiem foto
3
Pieczarki kroimy w kostkę.
Krok 3 - Tatar z łososiem foto
4
Oliwki przekrawamy i kroimy w kosteczkę.
Krok 4 - Tatar z łososiem foto
5
Tak przygotowane składniki przekładamy na talerz lub do miski. Dodajemy około 1-2 łyżki oliwy i mieszamy całość. Otrzymaną masę dzielimy na 2 części. Z każdej części toczymy w dłoniach kulę, spłaszczamy i układamy na talerzu. Tatar dekorujemy natką pietruszki i cytryną. Podajemy.
Krok 5 - Tatar z łososiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.12.2015 21:04
Super tatar.
Pani Domu 15.12.2015 14:15
smakowałby mi
agaK. 15.12.2015 14:11
Jedyny tatar jaki jestem w stanie zjeść.
sliwka 15.12.2015 08:27
Pychota, rybka marzenie;))
jagoda5913 15.12.2015 00:28
super pomysł , musze wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak