Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z łososia z marynowanymi grzybkami i kaparami

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

posiekane grzybki marynowane 2 łyżki
Kaparów całych Smak 1 łyżka
cytryna 1/2 szt
olej 4 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
rukola 1 pęczek
chleb 8 tostów
kwaśna śmietana 3 łyżki
Chrzan kremowy Smak 4 łyżki
łosoś filet 300 g
łosoś wędzony 100 g
wódka 50 ml
cebula 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z łososia z marynowanymi grzybkami i kaparami

Filety z łososia pokroić w drobną kostkę, dodać posiekaną szalotkę, kapary, sok z cytryny, wódkę i olej rzepakowy. Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić do lodówki na ok. 30 muinut. Tatar podawać z rukolą, tostami i kremowym chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 12.09.2013 21:44
Musi być pyszny:))
arbuzowo 12.09.2013 20:30
mmm... tatar
Melania 12.09.2013 16:44
Normalnie zachwyciłam się tymi kanapeczkami :)
Noruas 12.09.2013 16:14
ale mam przez Ciebie na niego ochotę ;)
ana1 12.09.2013 16:13
ależ wspaniałości
Krzysztof15 12.09.2013 15:39
moj ulubiony
sylwia_mc 12.09.2013 15:31
Jeszcze nie próbowałam nigdy
halina17 12.09.2013 15:23
Pyszny tatar z łososia.
AZgotuj 12.09.2013 15:21
Aż pociekła mi ślinka:)
gosia561 12.09.2013 15:18
ciekawie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak