Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z łososia wędzonego na zimno

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 100 g
papryka czerwona 3 łyżki
cebula 3 łyżki
szczypiorek 2 łyżki
oliwa
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z łososia wędzonego na zimno

Kroki postępowania

1
Filet wędzony na zimno siekamy drobniutko nożem .
Krok 1 - Tatar z łososia wędzonego na zimno foto
2
Paprykę myjemy , kawalek drobno kroimy .
Krok 2 - Tatar z łososia wędzonego na zimno foto
3
Obieramy malutką cebulkę , drobno siekamy .
Krok 3 - Tatar z łososia wędzonego na zimno foto
4
Szczypiorek płuczemy, drobno kroimy .
Krok 4 - Tatar z łososia wędzonego na zimno foto
5
Mieszamy sok z cytryny z oliwą .
Krok 5 - Tatar z łososia wędzonego na zimno foto
6
Formujemy z łososia ttara , ukladamy na talerzyku , obkladamy papryką , cebulką oraz posypujemy szczypiorkiem .Całość polewamy oliwą , posypujemy pieprzem.
Krok 6 - Tatar z łososia wędzonego na zimno foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.10.2013 19:55
najbardziej lubię tatar ze świeżego łososia Twój wygląda ładnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak