Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z łososia Marcina Budynka
Łososia drobno siekamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tabasco. Awokado i suszone pomidory kroimy w drobną kostkę, mieszamy, dodajemy sok z cytryny. Całość doprawiamy solą i pieprzem, a następnie ponownie mieszamy. W celu łatwiejszego formowania dania przygotowujemy 4 metalowe lub plastikowe obręcze i wykładamy je papierem do gotowania. W obręczach układamy tatar, a na górze awokado z suszonymi pomidorami. Przed podaniem zdejmujemy obręcze.
Sos: wszystkie składniki sosu mieszamy blenderem. Przygotowujemy 4 arkusze papieru do gotowania. Z każdego formujemy stożek do dekoracji i napełniamy przygotowanym wcześniej sosem. Stożek układamy na talerzu obok dania tak, aby każdy mógł dodawać sos wg własnego upodobania.