Tatar z łososia Marcina Budynka

Tatar z łososia Marcina Budynka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    350 g
  • awokado

    1 szt
  • suszone pomidory

    8 g
  • oliwa

    80 g
  • sok z cytryny

    2 szt
  • tabasco

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • szczypiorek

    do smaku
  • sos

  • żółtko jajek

    2 szt
  • musztarda

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1/2 szt
  • oliwa

    120 ml
  • koperek

    1/2 pęczka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • anchois

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Tatar z łososia Marcina Budynka

Marcin Budynek poleca:
Łososia drobno siekamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tabasco. Awokado i suszone pomidory kroimy w drobną kostkę, mieszamy, dodajemy sok z cytryny. Całość doprawiamy solą i pieprzem, a następnie ponownie mieszamy. W celu łatwiejszego formowania dania przygotowujemy 4 metalowe lub plastikowe obręcze i wykładamy je papierem do gotowania. W obręczach układamy tatar, a na górze awokado z suszonymi pomidorami. Przed podaniem zdejmujemy obręcze.
Sos: wszystkie składniki sosu mieszamy blenderem. Przygotowujemy 4 arkusze papieru do gotowania. Z każdego formujemy stożek do dekoracji i napełniamy przygotowanym wcześniej sosem. Stożek układamy na talerzu obok dania tak, aby każdy mógł dodawać sos wg własnego upodobania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

ben-ka 01.04.2017 12:19
Smacznie to wygląda.
cookingangelika 04.03.2017 08:20
Ciekawa przekaska
Bożena Matuszczyk 29.01.2017 22:37
Smakowite przekąska;)
IZABELA29 10.01.2017 19:41
Świetne danie
Anna Jeziorna
Anna Jeziorna 24.11.2016 13:37
Pyszniutko
kucharz11 05.11.2016 16:46
Same pyszności
Grazyna0211 01.09.2015 20:40
ładnie podany
marcia7 28.04.2014 17:35
doskonale zaprezentowany
Adamorek 13.04.2014 17:41
pyszna przekąska
Kejti 26.02.2014 23:36
Łosoś i awokado,super połączenie :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat