tatar z łososia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony

    200 g
  • cebula

    1-2 sztuki
  • oliwa

    1-2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1-2 łyżeczki
  • korniszony

    1-2 sztuki
  • czarne oliwki

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia posiekać na bardzo małe kawałeczki lub zmiksować. Dodać trochę oliwy, soku z cytryny oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Uformować z masy łososiowej „kopczyk” na około niego ułożyć na przemian drobno posiekaną cebulkę, oliwki i korniszony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 03.02.2011 19:47
jeśli dla kogoś surowa cebula jest zbyt ostra można dodać zamiast zwykłej cukrową lub zwykłą sparzyć wrzątkiem.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat