Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z jelenia z nasionami kopru i czerwoną cebulą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól do smaku
jajko 1
cebula czerwona 1
koper nasiona 1 łyżka
polędwica 45 z jelenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z jelenia z nasionami kopru i czerwoną cebulą

Kroki postępowania

1
Polędwicę z jelenia kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do robota i drobno siekamy.
Krok 1 - Tatar z jelenia z nasionami kopru i czerwoną cebulą foto
2
Mięso doprawiamy solą i mieszamy. Formujemy owalnego kotleta z wgłębieniem w środku.
Krok 2 - Tatar z jelenia z nasionami kopru i czerwoną cebulą foto
3
Wbijamy tam jajko.
Krok 3 - Tatar z jelenia z nasionami kopru i czerwoną cebulą foto
4
Cebulę czerwoną obieramy i drobno siekamy. Obsypujemy nią do połowy tego owalnego kotleta zrobionego z mięsa mielonego. Z drugiej strony sypiemy nasiona kopru.
Krok 4 - Tatar z jelenia z nasionami kopru i czerwoną cebulą foto
5
Ozdabiamy natką pietruszki i gotowe. Smacznego.
Krok 5 - Tatar z jelenia z nasionami kopru i czerwoną cebulą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 23.08.2014 15:21
oj mój mąż byłby zadowolony z takiego tatara
Kejti 23.02.2014 00:30
Nigdy nie jadłam takiego tatara,wygląda smakowicie :-)
caralajna 10.09.2013 07:43
nigdy nie jadłam jelenia, ale chętnie popatrzyłabym na niego w lesie ;)
pacpaw 30.08.2013 23:24
żal było mielić, ale siekać w robocie już nie :o)
olkaaa 30.08.2013 07:40
inspirujący przepis
SmacznaPyza 29.08.2013 23:35
no nie, takie szlachetne mięso i do robota ? posiekałabym z czułością :) a swoją drogą zazdroszczę Ci takiego dostępu do dziczyzny...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak