Tatar wołowy ze szczypiorkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    35 dag
  • sos sojowy

    5 łyżek
  • szczypiorek usiekany

  • jajko

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę mielę w maszynce lub proszę w sklepie aby mi zmielili. Dodaję sos sojowy i mieszam. Posypuję posiekanym szczypiorkiem. NA środe wbijam jajko i tatar gotowy. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa104 13.07.2013 09:32
Ja inaczej doprawionego jadałam tatara,choć sama nie robiłam.I do niego wbite było samo żółteczko a nie całe jajko.
Papryczka 12.07.2013 20:35
tatarek dobra rzecz
IwonaDD 12.07.2013 20:30
wygląda smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat