Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar wołowy z szalotką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec wołowy 40 dag
szalotka 1
sól do smaku
żółtko jajek 1

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar wołowy z szalotką

Udziec wołowy mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Dodajemy żółtko bez białka. Przyprawiamy solą oraz pieprzem i papryczką chili do smaku. Szalotkę obieramy i drobno kroimy. Dodajemy do mięsa. Wszystko mieszamy wyrabiając jednolitą masę. Podajemy z pieczywem. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 08.02.2013 08:02
dla fanów tatara rewelacyjny przepis
ALAGOR 19.10.2012 19:32
nie jadam ale jak ktoś lubi ;)
edyta44 19.10.2012 19:17
dobre
aginaa 17.10.2012 21:03
smaczne
Jolanta_P-S 17.10.2012 18:37
uwielbiam wszelkie tatary:)
Grażyna13 17.10.2012 17:06
Oj, to by mi smakowało :)
agnieszka214 17.10.2012 09:39
fajny
Betka 17.10.2012 08:06
smaczny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak