Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar wolowy z polędwicy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Mięso

polędwica wołowa 150 gram

Dodatki

ogórek kiszony 1 szt.
cebula biała 1 szt
pieczarki marynowane 2 szt.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
żółtko jajek 1 szt
ogórek sałatkowy 1 szt

Porada

Wołowine kupujmy od smrawdzonej masarni. Podawać z bagietka posmarowana masłem. Ogórka kiszonego mozna zastapić ogorkiem konserwowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar wolowy z polędwicy

Wołowine umyć, osuszyć i posiekać tak jak lubimy. formujemy w kulke, przecieramy olejem i wykładamy na talerz. siekamy cebule,pieczarki i ogórka kiszonego. Wykładamy obok wołowiny. Ogórka świeżego kroimy na krążek 5 cm, środek wywalamy i wlewamy żółtko. Żółtko posypujemy solą i pieprzem. układamy przy dodatkach.
Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 24.02.2015 18:14
pyszny tatar,uwielbiam
Czarnula666 10.10.2014 16:18
Dzięki ;) co do soli i pieprzu-nie trzeba wogóle na talerzu przyprawiać tylko dać poprostu solniczke i młynek z pieprzem.
misia53 21.09.2014 19:50
Bardzo ładnie podane, uwielbiam tatara, jedynie sół i pieprz podałabym osobno , bo żółtko posolone traci na wygladzie
eliza135 21.09.2014 19:28
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak